GASTRONOMIE

Tým Zámku Niměřice pro Vás rád připraví slavnostní servírované menu, rautové menu či oblíbené grilování zcela dle Vašeho přání.

Nechceme Vás ve výběru omezovat předem určenými balíčky, uvádíme proto varianty chodů, ze kterých si můžete sestavit právě to Vaše svatební menu, zcela dle Vašich preferencí.


SLAVNOSTNÍ SERVÍROVANÉ MENU

PŘEDKRM

Jemná zvěřinová terinka v anglické slanině s brusinkami

Roastbeef na opečeném chlebu s listovým salátem a hořčičným dresingem

Předkrmové trio z uzeného lososa, parmské šunky a buketku zelených salátků

Lososový tataráček s koprovou emulzí a chlebovým chipsem

Jemná kachní paštika s brusinkovou omáčkou

Terina z lilku a divokých hub

Nanuk z kachních jater foie gras s macerovanými lesními plody

***

POLÉVKA

Hovězí vývar se zeleninou Julienne a domácími játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s masem a domácími nudlemi 

Jemný hráškový krém zahuštěný bramborou s krutonky

Hříbkový krém s lanýžovým olejem

Polévka z grilované zeleniny s krutony z tmavého pečiva

Minestrone s parmezánem

Zeleninové krémové polévky - dýňová, mrkvová, brokolicová, špenátová

***

HLAVNÍ CHOD

 Niměřická dančí pečeně (vlastní chov), svíčková omáčka, karlovarský knedlík

Tradiční hovězí pečeně se svíčkovou omáčkou, karlovarským knedlíkem a brusinkami 

Hovězí líčka na červeném víně, bramborové pyré

Kuřecí a vepřové špalíčky balené v anglické slanině, smetanové žampióny, opečené brambory

 Vepřová panenka špikovaná sušenými rajčaty v parmazánové krustě

 Filírovaná vepřová panenka pečená v pancettě s omáčkou demi-glas s gratinovanými bramborami

 Marinovaná krkovička na rozmarýnu s grilovanou zeleninou

 Filet z norského lososa se snítkou kopru, citrónovo-smetanovou omáčkou, gratinované brambory

Tažená telecí líčka v omáčce z kořenové zeleniny a červeného vína, glazovaná karotka a císařské lusky, křenové bramborové pyré

Hovězí krk s perníkovou omáčkou, baby zelenina, ratté brambůrky

Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou, servírované s vařenou brokolicí a šťouchanými bramborami 

VEGETARIANSKÉ

Zeleninový závin s feta sýrem a tomatovým coulis

Zeleninová Tajine, polenta

Italská krémová rizota - chřestové, houbové atd.

***

DEZERT

Domácí jablečný závin s ovocným coulis a šlehačkou

Tradiční česká žemlovka z vánočky a niměřických jablek

Čokoládový dortík se zmrzlinou a slaným karamelem

Mascarpone Tiramisu

Crème brûlée

Jahodová laskonka s čerstvými jahodami a creme fraiche

Čokoládový talíř (bílá čokoládová pěna, maliny, lanýžový dort, čokoládová zmrzlina)

Trio sorbetů s lesními plody


DOPORUČENÉ SERVÍROVANÉ MENU

PŘEDKRM

Jemná zvěřinová terinka v anglické slanině s brusinkami

***

POLÉVKA

Hovězí vývar se zeleninou Julienne a domácími játrovými knedlíčky

***

HLAVNÍ CHOD

 Niměřická dančí pečeně (vlastní chov), svíčková omáčka, karlovarský knedlík

***

DEZERT

Trio sorbetů s lesními plody


RAUTOVÁ NABÍDKA

Možnost sestavit si unikátní menu nabízíme i v případě rautové nabídky.

Protože víme, že dobré jídlo je na každé svatbě jednou z nejdůležitějších součástí, rádi Vám se sestavením svatebního rautu poradíme a doporučíme nejžádanější pochutiny tak, aby si všichni Vaši hosté přišli na své.


KANAPKY

Telecí tataráček s česnekovým Lavash chlebem

Kachní játra Foie Gras s pomerančovo-mandlovou placičkou

Dančí carpaccimi v pepřové krustě, celerová remuláda a rukola

Zprudka restovaný tuňák s marinovanou ředkví na bílém toastu

Křepelčí vajíčko v lanýžové tapenádě

Bresaola rolka s rukolou a tapenádou ze sušených rajčat

Hovězí tataráček s křepelčím vajíčkem na bílém toastu

Hovězí carpaccimi s celerovou remuládou na tmavé bagetce

Uzený losos balený v sezamu se sladkým mango chutney

Losos s mango-chili alioli na křupavém lupínku

Cuketová rolka s kozím sýrem a medem

Lososová rolka s bylinkovým creme fraiche

Roastbeef rolka s celerovou remuládou

Mini quiche s mladým pórkem, šunkou a grana padano

Tartaletka s marinovanou mozzarellou, bazalkové pesto, piniové oříšky

Kuřecí masala s mátovým jogurtem

Kozí sýr s medem a fíky

Parmská šunka s medovým melounem

Toastík s grilovanou zeleninou

S pěnou z modrého sýra a vlašským ořechem

Se šunkovou pěnou a paprikou

S lososovou pěnou a snítkou kopru

S pěnou z kachních jater s pomerančem

Čabajkový tataráček na bílém toastu


STUDENÉ MÍSY

Uzený a marinovaný losos s hořčično-koprovou omáčkou

Tradiční hovězí tataráček se smaženou i suchou topinkou, česnek

Lososový tataráček s koprovou emulzí a chlebovým chipsem

Výběr farmářských a zahraničních uzenin s nakládanou zeleninou

Velký výběr sýrů s cibulovým a meruňkovým chutney s ořechy

Roastbeef s karamelizovanou cibulkou, křenový dip s růžovým pepřem

Krůtí "Vitelo tonnato"

Kuřecí stripsy v panko strouhance se sladkou chilli omáčkou

Hovězí carpaccimi s celerovou remuládou a rukolou 

Letní závitky se zeleninou a krevetami, octová zálivka 

Kachní játra Foie Gras s chutney z lesních plodů 

SALÁTY

Míchaný zeleninový salát s balkánským sýrem

Salát Caprese (mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej, balzamiko redukce)

Zelný salát coleslaw

Zeleninové hranolky s řepovým dipem

Nudlový salát se zeleninou a kuřecím masem

Pečená červená řepa s mozzarellou a balzamikovou redukcí

Salát z pečených paprik s bazalkou a mátou

Caponata salát

Panzanella salát


TEPLÝ BUFFET

Niměřický dančí guláš (z vlastního chovu)

Kuřecí řízečky, rakouský bramborový salát s polníčkem a dýňovým olejem

Kachní konfit, červené zelí, kmínová omáčka, karlovarský knedlík

Vepřová líčka ve vinné omáčce s kořenovou zeleninou, bramborové pyré s křenem

Pražská šunka s tradičními přísadami, šťouchané brambory

Kuřecí curry s jasmínovou rýží

Vepřová panenka balená v pancettě, rozmarýnová omáčka, gratinované brambory

Hovězí líčka ve vinné omáčce s kořenovou zeleninou, bramborové pyré s křenem 

Grilovaný candát s vinnou omáčkou a gratinovaným bramborem

Grilovaný losos se šafránovou omáčkou a gratinovaným bramborem

Tagliatelle s bazalkovým pestem

Zeleninové Lasagne

Gnocchi se smetanovou hříbkovou omáčkou a parmezánem

Zeleninová Tajine, Ratatouille


GRILOVÁNÍ NA DŘEVĚNÉM UHLÍ

Marinovaná vepřová krkovice v bylinkách a česneku

Kuřecí kousky v Tandoori koření

Kuřecí kousky marinované v bylinkách

Bílé norimberské klobásky

Marinovaný losos v citronové trávě

Pstruh nakládaný v bylinkách

Nakládaný hermelín

ROŽNĚNÍ - Sele či kýta na grilu

PŘÍLOHY

Zeleninové špízy, Grilovaná zelenina, Grilovaný ananas, Pečené brambůrky s máslem a bylinkami

Nakládané okurky, křen, hořčice, mini cibulky

Chléb, Krájené světlé a tmavé bagety, Výběr banketního pečiva

DEZERTY, OVOCE

Výběr mini dezertů, jablečný závin

Čokoládová fontána s krájeným čerstvým ovocem

Čerstvé ovoce

Možnost připravit Sweet bar ve stylu a barvách svatby